top of page

Kezdő west coast swing tanfolyam után

Ha a kezdő west coast swing tanfolyam vége felé jársz, de még nem tudod mi a dörgés, akkor ez a cikk pont neked szól! Több vár rád, mint gondolnád! Ebben a kis útikalauzban segítek eligazodni a budapesti west coast swing élet színterén! Egy ismerőstől hallottál róla? Vagy eldöntötted végre, hogy belevágsz és utána néztél a táncoknak? Általában így jutnak el az első kezdő West Coast Swing tanfolyamukra az emberek. Még sose hallottál erről a táncról?Mi vár rád a kezdő west coast swing tanfolyam után? Ez a fantasztikus tánc nem szerepel sok filmben, nem közvetítik tévében a versenyeket és egyéb fórumokon sem olyan népszerű még, mint a salsa, street dance vagy a versenytánc. Utóbbiakról biztos hallottál már! És így felmerülhetnek kérdések. Tudsz-e bulizni majd ezzel a tánccal? Fogsz-e valaha találkozni másokkal a tanfolyamodon kívül, akik wcs-t táncolnak? Létezik egyáltalán még kezdő west coast swing tanfolyam a sajátodon kívül? IGEN! IGEN és IGEN!

Szóval létezik egy West Coast Swinges táncos film is: Love n' Dancing.    Annyira emlékezetes darab, hogy Jordanon és Tatianan kívül semmire nem emlékszem belőle. De hát lehet izgalmasabb része egy wcs filmnek, mint amikor bekukucskál a főszereplő Jordan és Tatiana edzésére?! IMDB
A mai napig furcsa érzések fognak el, amikor otthonról gyorsabban elsétálok Európa egyik legnagyobb rendezvényére, mint amikor még kezdő west coast swing tanfolyamra jártam a Rökk Szilárd utcába. Nem csak eredményeinkre lehetünk büszkék, hanem nagyszerű közösségünkre is. A magyar westie közösség tanárai együtt buliznak, gyakorolnak és még workshopokat is tartanak közösen. A tanítványok is gyakran átjárnak a különböző tánciskolák között. A kezdő west coast swing tanfolyam végeztével pedig szokás szerint lemegyünk bulizni a kezdőkkel a tánciskola független bulikba, ahol mindig tárt karokkal várnak bennünket.

Nemzetközi West Coast Swing rendezvények Budapesten Három nemzetközi óriás West Coast Swing rendezvényre juthatsz el Magyarországon, amiből kettőt Budapesten rendeznek! Budafest vitathatatlanul Európa egyik, ha nem a legnagyobb és legnépszerűbb rendezvénye közel 1000 résztvevővel, több mint 32 országból. A másik két hasonló rendezvényen (Hungarian Open és Autumn Swing Challenge) szintén a West Coast Swing legnagyobbjaitól tanulhatsz egy egész hétvégén keresztül! És még mindig nincs vége! A Spring thing tanárgárdája külföldi tanárokkal is bővült, így évente akár négy nemzetközi workshopon is részt vehetsz Magyarország határain belül! Itt olvashatsz részletesen ezekről a rendezvényekről:

West Coast Swing workshopok havonta

West Coast Swing bulik minden héten! Az előbb említett rendezvényekre évente vagy havonta egyszer kerül csak sor. West Coast Swing bulikba viszont heti egyszer, de van hogy kétszer is eljuthatsz! Pénteken és szombaton szoktunk bulizni este kilenctől hajnali egy-kettőig. Hallhatsz mindenféle stílusú zenét a poptól a blueson keresztül az akusztikusig. Kezdőként érdemes a bulik elejére odaérni, mert ilyenkor általában lassabb és könnyebb zenéket játszanak a dj-k.

Minden egy helyen, amire a kezdő west coast swing tanfolyam után szükséged lesz - wcshirek.hu

A wcshirek.hu egy folyamatosan frissülő, rendezett adatbázisa a magyar West Coast Swing világ történéseinek.

Westie corner, ahol kérdésed válaszra talál!


bottom of page