festmény egy west coast swing zenéről

West coast swing zenék 1: az építőegységek

Fontos megjegyzések Zenészek és táncosok egyes fogalmakat különbözőképpen használnak. A west coast swing zenék cikksorozatnak a célja, hogy egyszerű, közérthető nyelven magyarázza el a west coast swing zenék felépítését. A cikkben elhangzottak west coast swing zenékre, azaz 4/4-es (négy negyedes) zenékre vonatkoznak. Ahogy a táncban sem, a zenében sincsenek kőbe vésett szabályok. Mindig akadnak kivételek. … Tovább!

Egy west coast swing verseny közönsége, ahogy bíztatják a magyar westiket

Nemzetközi west coast swing rendezvények Magyarországon

Tudtad, hogy Magyarországon 2017-től négy nemzetközi West Coast Swing rendezvényre is eljuthatsz? Budapesten ma már a hét minden napján találhatsz West Coast Swing órákat, és minden hétvégén van legalább egy West Coast Swing buli is. Ezen túl csemegézhetsz alkalomszerű workshopokból és táborokból is! Ha ez az információ meglepett, akkor érdemes lenne elolvasnod ezt a cikket: A … Tovább!

A west coast swing mennyországba vezető út, aminek első lépcsőfoka egy Freeswing óra is lehet.

West coast swing mennyország

Péntek reggel van. Képzelj el egy négy-öt csillagos hotelt sok-sok szobával és egy óriási parkettás bálteremmel! Töltsd meg a szállodát több száz West Coast Swing táncossal a világ minden részéről! Majd adj hozzá egy fél tucat profi West Coast Swing tanárt a világ legjobbjai közül! Pénteken dél körül az első esemény az “audition”, ahol a … Tovább!

Egy óra, ami azt mutatja, hogy a west coast swing buliba akkor mész, amikor akarsz.

A kezdő west coast swing táncosok két nagy kérdése

Mennyi idő alatt lehet megtanulni ezt a táncot? Mikor mehetek bulizni? A kezdő tanfolyamok első óráin sokszor kapom ezeket a kérdéseket főleg azoktól, akik rögtön beleestek a West Coast Swingbe, de még sose táncoltak azelőtt. Régebben mindig úgy kezdődött a válaszom, hogy attól függ….aztán leszoktam erről, mert bármennyire is szívesen mesélnék hosszasan, nincs időm két óra … Tovább!

Freeswing bevezetője a west coast swing kapcsolatokba

Kapcsolat: a varázslatos táncoktól a borzasztóakig

Miért fontos a kapcsolat west coast swingben? Mi az a kapcsolat és mitől lesz jó vagy rossz? “A swingtánc egy bensőséges beszélgetés két ember között. Egy mini dráma, melynek során nézőként betekintést nyerhetünk a két ember közötti interakcióba, amint elbűvölő játékot játszanak a zenével. A fiú kipróbál valamit – a lány kipróbál valamit – és … Tovább!

freeswing malacperselye a legolcsóbb west coast swing versenyekhez

A legolcsóbb (WSDC) west coast swing versenyek magyaroknak

Ha olvastad a west coast swing versenyekről szóló írásomat, akkor arról is hallhattál, hogy versenyezni nem is olyan olcsó dolog ebben a műfajban. Ha kíváncsi vagy rá, hogy miért olyan drágák a west coast swing versenyek, akkor olvasd el a cikket! Kattints a képre a cikkhez! De most beszéljünk arról, hogy melyik west coast swing … Tovább!

Egy futurisztikus építmény, ami a west coast swingben a partnerséget reprezentálja

Építész és lakberendező: szerepek west coast swingben

A megrendelő megmondja az építésznek, hogy hány emeletes házat szeretne, hány fürdőszobát és konyhát. Egyeztet ajtók és ablakok számáról. Kell-e garázs? Erkély? Majd egyeztet a lakberendezővel, hogy igényeinek megfelelő, otthonos tereket kapjon. Az építész felméri a megrendelő igényeit esztétikai, kényelmi és funkcionális szempontból, majd megtervezi a házat. Milyen széles, hosszú és magas legyen? Hol legyenek … Tovább!

Minden, amit tudnod kell a west coast swing versenyekről

West coast swing versenyek 2. rész

Kell-e mindenkinek versenyeznie? Érdemes-e versenyezned, ha jól táncolsz? Mit érdemes átgondolni életed első versenye előtt? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ a west coast swing versenyek cikksorozat második részében. Versenyezned kell, ha jól táncolsz!? Vagy mégsem? Bárki bármit mond, ne érezd a nyomást, hogy versenyezned kell, csak mert mindenki versenyez körülötted! Vagy mert azt … Tovább!

West coast swing versenyek főcím egy elmosódott háttér előtt

West coast swing versenyek 1. rész

West coast swing versenyek cikksorozatról Ez a cikksorozat a west coast swing versenyek világába fog elkalúzolni, és azzal kapcsolatos gondolataimat és ismereteimet foglalja össze. Részben ismeretterjesztő, részben tanácsadás jellegű írások lesznek ezek. Ebben az első részben a west coast swing versenyek rendszeréről olvashatsz egy általános leírást, hogy a következő részek mindenkinek érthetőek legyenek. Először is … Tovább!